Президент аціональної академії наук України, академік НАН Борис Патон так відгукнувся про ювіляра:
«Понад 50 років триває період творчої діяльності Олега Петровича Гусєва, за який він набув визнання як принциповий, висококваліфікований журналіст і талановитий письменник. Він — автор 45 книг про Україну та її видатних фахівців у галузі економіки, науки і культури, а також низки яскравих та журнальних статей і нарисів, присвячених широкому спектру подій суспільного життя держави.
Особливе місце в доробку Олега Петровича належить висвітленню аварії на ЧАЕС і ліквідації її наслідків. На цей час видано 25 його друкованих праць про цю трагедію та боротьбу за мінімізацію її впливу на життя людей. Найбільший твір-фоліант, що вийшов з-під пера Олега Петровича, — «25 років віч-на-віч з Чорнобилем». Його твори не просто описують жахливі події того часу, а й аналізують унікальний позитивний досвід України у вирішенні надскладних завдань в екстремальних умовах значного радіаційного забруднення. Олегу Петровичу вдалося висвітлити напружену роботу науковців і спеціалістів з розв’язання безпрецедентних проблем. Ці твори мобілізують до відповідних дій, аби подібна техногенна катастрофа ніколи і ніде не повторилася.
Невтомну працю Гусєва Олега Петровича відзначено Почесною Грамотою Верховної Ради України, премією «Золоте перо» Національної спілки журналістів України, він — член Міжнародного комітету захисту прав людини».
Приєднуємося до цих добрих слів. Бажаємо Олегу Гусєву довгих літ, здоров’я, сімейного благополуччя.
«Голос України».