На Полтавщині за участю Прем’єр-міністра Миколи Азарова відзначали 75-річчя утворення області. Він взяв участь у відкритті навчального корпусу та гуртожитку Полтавського юридичного інституту Юридичної академії імені Ярослава Мудрого, де також прочитав лекцію студентам.

«Новий корпус вашого навчального закладу — архітектурна прикраса Полтави, — зауважив Микола Азаров, звертаючись до студентів. — 13 років стояло це приміщення у руїнах, а сьогодні приємно дивитися, як його відбудували». Він урочисто перерізав червону стрічку і вручив символічний ключ і сертифікат на проживання у новому гуртожитку найкращій студентці Мирославі Баюн.

Будівлю почали споруджувати ще 1999-го як бізнес-центр, потім воно кілька разів переходило з рук в руки, доки у 2010-му його власником не стала юркадемія. Нині комплекс об’єднує учбовий корпус площею майже 14 тисяч квадратних метрів та гуртожиток квартирного типу на 237 місць із сучасним спортивно-оздоровчим комплексом.

На залізничному вокзалі станції «Полтава-Південна» Прем’єр-міністр оглянув двосистемний швидкісний міжрегіональний електропотяг виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» і навіть проїхався на ньому. За словами Миколи Азарова, він вкотре переконався, що продукція українського машинобудування може скласти конкуренцію багатьом іноземним аналогам. Прем’єр зазначив, що завдяки системній підтримці з боку держави 70% потягів в Україні будуть вітчизняного виробництва.

У Палаці дозвілля «Листопад» відбулося святкове зібрання представників владних структур і громадськості області з нагоди ювілею. «Радує й те, що за останні роки Полтавщина зробила впевнений крок уперед і вийшла на 4-е місце за об’ємом виробництва промислової та аграрної продукції», — зазначив Микола Азаров.

Полтава.

Фото автора.