Минулої суботи Голова Верховної Ради України Володимир Литвин взяв участь в урочистостях з нагоди 75-річчя Житомирської області.
Він передав привітання від Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра Миколи Азарова і побажав землякам, щоб ювілейна та історична віха додала їм наснаги, невтомності й цілеспрямованості в доленосній роботі. Вітаючи земляків з ювілейною датою, він підкреслив, що доля Житомирського краю заслуговує на серйозні і зважені підходи, аналіз і спокійний погляд, вільний від будь-яких домислів та нашарувань. Глава парламенту вручив нагороди і відзнаки Верховної Ради кращим представникам Житомирської громади.
Під час перебування на Житомирщині В. Литвин також провів зустріч із представниками місії Канади зі спостереження за виборами, які працюють у Житомирській області, та на їхнє прохання проаналізував перебіг виборчої кампанії в Україні. Керівник парламенту наголосив, що всі учасники виборчого процесу мають дотримуватися закону, і спрогнозував, що виборча кампанія активізується у жовтні, значна кількість виборців визначатиметься зі своїми політичними уподобаннями наприкінці виборчих перегонів.
Голова Верховної Ради взяв також участь у кількох інших заходах.
У церемонії освячення Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору м. Житомира взяли участь (зліва направо) голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, голова Житомирської облради Йосип Запаловський. Провів церемонію освячення Владика Никодим (на знімку — праворуч).
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.