Академічне веслування. Варезе (Італія). Чемпіонат Європи. Участь брали 480 спортсменів з 36 країн. Українська жіноча парна четвірка — Катерина Тарасенко, Наталія Довгодько, Яна Дементьєва, Ольга Гурковська — здобула золоті нагороди. Нагадаємо, що цей чудовий квартет влітку у Лондоні виборов олімпійське «золото».
Медалі в Італії завоювала також і чоловіча парна четвірка у складі Юрія Іванова, Івана Футрика, Івана Довгодька, Олександра Надтоки. Наші хлопці відзначені срібними нагородами.
Біатлон. Уфа (Росія). Літній чемпіонат світу. Україна здобула срібну медаль у змішаній естафеті. 1. Росія (0+3) 1:13.28,5; 2. Україна (Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Олег Бережний, Андрій Дериземля) +4.59,8 (1+8). 3. Чехія (1+12) +8.08,8. Раніше Україна заробила «срібло» у змішаній естафеті серед юніорів.
Хокей на траві. Жіноча збірна України вдало стартувала у першому раунді Світової ліги. Наші дівчата переграли Уельс — 1:0 і Литву — 2:0. Попереду поєдинки з Бельгією, Австрією та Росією. До другого раунду змагань вийдуть чотири найкращі команди групи.
Футбол. На чемпіонаті світу 2014 року у Бразилії введуть систему автоматичного визначення забитих м’ячів. Про це днями заявив президент ФІФА Йозеф Блаттер. Він уточнив, що це відбудеться у разі успішного тестування системи на чемпіонаті світу серед клубів у грудні поточного року в Японії.
— На жаль, у нас не було можливості зробити це раніше, на чемпіонаті-2010 у ПАР, коли не зарахували гол англійця Френка Лемпарда у ворота збірної Німеччини. Ми не можемо дозволити, щоб аналогічні ситуації повторювалися, — зазначив Блаттер.
Футзал. Кубок УЄФА. Стали відомі дати ігор елітного раунду в групі С (Мурсія, Іспанія), в якій виступають «Енергія» (Львів), «Нікарс» (Латвія, Рига), «Ель Посо» (Іспанія, Мурсія) та «Динамо» (Росія, Москва).
10 жовтня. 19:30. «Динамо» — «Нікарс». 22:00. «Ель Посо» — «Енергія».
11 жовтня. 19:30. «Енергія» — «Динамо». 21:00 «Ель Посо» — «Нікарс».
13 жовтня. 16:45. «Нікарс» — «Енергія». 19:00. «Ель Посо» — «Динамо».
За підсумками матчів елітного раунду переможці квартетів потраплять до «Фіналу чотирьох», який відбудеться у квітні 2013 року.
Баскетбол. У маріупольському Палаці спорту «Азовмаш» відбудеться десятий традиційний міжнародний «Кубок «Азовмашу».
Цього разу за приз боротимуться чотири клуби: переможець цих змагань 2009 року «Тріумф» (Люберці, Московська область), «Черкаські Мавпи», дворазовий бронзовий призер чемпіонатів Суперліги «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя) та семиразовий чемпіон України маріупольський «Азовмаш».
Сьогодні у півфіналах зустрічаються: 16:00. «Ферро-ЗНТУ» — «Тріумф». 18:15 «Азовмаш» — «Черкаські Мавпи». Завтра о 13:00 — матч за третє місце, о 15:00 — фінал.