Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 1-й тур. 20 вересня.
Група F. «Наполі» (Італія) — АІК (Швеція, Стокгольм). 4:0. Голи: Варгас, 6, 46, 69, Джемаїлі, 90+1.
«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — ПСВ (Нідерланди, Ейндговен). 2:0. Голи: Матеус, 50, Гатчінсон, 58 (у власні ворота).
«Дніпро»: Лаштувка, Мандзюк, Мазух, Чеберячко, Стрінич, Ротань, Жуліано, Зозуля (Канкава, 84), Матеус (Одібе, 90+2), Коноплянка (Денисов, 85), Селезньов. Тренер — Гуанде Рамос.
ПСВ: Ватерман, Гатчінсон, Марсело, Дерейк, Віллемс (Енгелар, 46), ван Боммель, Строотман, Тойвонен, Ленс, Мартенс (Депай, 74), Насрінг (Матавж, 73). Тренер — Дік Адвокат.
Рефері — Мирослав Желінка (Чехія).
Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». 31 003 глядачі. 18 градусів.
Зустрілися рівні суперники. Тому перший тайм відбувався за позиційної і гострої боротьби, але без забитих м’ячів. Очікувалося, що досвідчені й авторитетні тренери команд дадуть додаткові вказівки підопічним. І, як підтвердила гра, настанови Гуанде Рамоса виявилися ефективнішими, ніж слова Діка Адвоката.
Атакувальна тактика, котру обрав Рамос, не залишала сумнівів: після перерви українська команда діятиме першим номером. А заповнені по вінця трибуни «Дніпро-Арени» (були продані всі до одного квитки) погнали свою команду штурмувати «барикади», і футболісти «Дніпра» із задоволенням узялися за справу. Справді, в другій половині зустрічі було значно цікавіше. І що приємно — відчувалося, що дніпряни більше заряджені на успіх. Перше взяття воріт вони організували у два дотики. Результативну атаку почав воротар Латшувка. Він пробив від своїх воріт аж до карного майданчика ПСВ. Там Дерек не дотягнувся до м’яча, а Матеус головою перекинув Ватермана, котрий невпевнено вискочив із рамки. М’яч влучив у поперечину й опустився за лінією воріт.
Вже невдовзі гості знову дали маху. Адже і другий гол дніпропетровці забили не без допомоги суперника. Жуліано на правому фланзі розібрався зі Строотманом і прострелив, а Гатчінсон зблизька зрізав м’яча у власні ворота. Ватерман був безсилий урятувати ситуацію.
Розумно розподіливши сили, футболісти «Дніпра» впевнено відсікали всі намагання гостей відігратися, довівши справу до ефектної і заслуженої перемоги.
Післяматчевий коментар Гуанде Рамоса:
— «Дніпро» сьогодні обіграв серйозного суперника. На кону були важливі три очки, але це лише один з шести матчів групового турніру. Дуже хотілося б уникнути тієї ейфорії, яка зараз панує. Треба розуміти: маємо ще працювати, щоб продовжувати боротьбу у турнірі. Заслуга наших хлопців полягає у тому, що вони повністю виконали настанову на матч.
Фото uefa.com.
 
Грають «Дніпро» та ПСВ.