Група К. «Рапід» (Австрія, Відень) — «Русенборг» (Норвегія, Тронхейм). 1:2. Голи: Катцер, 66 — Ельюнуссі, 19, Дорсін, 60.
«Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Металіст» (Україна, Харків). 0:0.
«Байєр»: Лено, Швааб, Вольшайд, Топрак, Райнартц, Рольфес, Бендер (Шюррлє, 63), Ренато Аугусто (Кастро, 63), Госогаї, Белларабі, Кісслінг (Фернандес, 76). Тренер — Самі Гююпя.
«Металіст»: Горяїнов, Вільягра, Торсільєрі, Папа Гуйе, Фініньо, Едмар, Гав’єр, Соса (Пшеничних, 88), Торрес, Тайсон (Вілліан, 64), Крістальдо (Марлос, 76). Тренер — Мирон Маркевич.
Рефері — Мартін Ганссон (Швеція).
Леверкузен. «Бай-Арена». 15 300 глядачів. 12 градусів.
Як і очікувалося, господарі намагалися більше атакувати. Вони явно сподівалися зім’яти суперника і неодмінно забити швидкий гол. Харків’яни собі особливо не мудрували, а серйозно дбали про надійну оборону. І це у них виходило добре. Втім, щойно виникала найменша можливість для контргри, її неодмінно використовували. Адже в нашій команді достатньо футболістів з доброю швидкістю. Тому були у харків’ян і моменти забити. Але не поталанило.
За таким сценарієм минув перший тайм. Мало що змінилося і в другому. Але одного разу всім нам довелося добряче похвилюватися. На 82-й «Байєр» був дуже близьким до успіху. В одному епізоді було аж три (!) моменти. Горяїнов ліквідував два дуже небезпечні удари Белларабі. А після цього ще й Шюррлє з лінії карного майданчика вгатив м’яч, слава Богу, у поперечину...
«Металіст» витерпів, вистояв і досяг позитивного результату. А найкращим гравцем у його складі, безумовно, був воротар Олександр Горяїнов.
— Могли пропустити, — сказав після матчу Мирон Маркевич. — Але я дуже радий, що цього не сталося. Хоча нам трохи поталанило. Дещо прісно ми зіграли у нападі. Не допомогли й заміни. Однак в обороні діяли пристойно. І це особливо важливо, бо «Байєр» — дуже сильна, мобільна команда, одна з найсильніших у Бундеслізі, вміє і полюбляє атакувати. Однак ми неодмінно зробимо висновки, й у Харкові, повірте, буде зовсім інша гра, обіцяю...
Фото bayer04.de.
Повітряна дуель на «Бай-Арені».