Позавчора у Будинку футболу відбулось засідання круглого столу новообраного керівництва ФФУ з журналістами, котре тривало майже три години. На ньому президент федерації Анатолій Коньков та перший віце-президент Анатолій Попов розповіли про перші два тижні своєї роботи на новому місці. Зрозуміло, поділилися планами на майбутнє. Зокрема, Анатолій Коньков сказав, що його головною мрією є те, щоб збірна України потрапила до фінальної частини чемпіонату світу 2014 року в Бразилії.

На засіданні торкнулися питань функціонування професіонального та масового футболу, національних збірних, проблем арбітражу та сучасної спортивної журналістики. Анатолій Коньков одразу повідомив, що перший домашній матч у рамках відбору на ЧС-2014 (проти збірної Чорногорії) відбудеться 16 жовтня у Києві на НСК «Олімпійський». Ціна на квитки — від 30 до 300 гривень, детальна інформація на сайті ufі.com.ua.

Багато говорили про основні моменти передвиборчої програми Анатолія Конькова — розвиток масового та аматорського футболу. Керівництво федерації пообіцяло журналістам, що розгляне всі пропозиції з приводу розвитку та популяризації масового футболу, а на найближчому засіданні виконкому ФФУ дасть відповідне доручення створити цільову комплексну програму розвитку.

Левова частка запитань до нового керівництва стосувалась їхньої зустрічі з куратором арбітражу в українському професіональному футболі П’єрлуїджі Колліною, яка відбулася днями. Президент ФФУ розповів, що вона пройшла в дружній атмосфері і на ній розглянули нагальні питання українського арбітражу. Обговорювали призначення Василя Мельничука на посаду голови Комітету арбітрів та розподіл обов’язків між ним та Колліною. Президент чітко пояснив, що Мельничук — помічник куратора, контракт якого чинний до літа 2015 року.

Також повідомили, що футбольні прес-клуби з куратором арбітражу в українському професіональному футболі, котрі вже стали доброю традицією, і надалі відбуватимуться регулярно. Нові керівники ФФУ вже вкотре запевнили представників ЗМІ у своїй готовності та бажанні активної співпраці на благо українського футболу. Як кажуть, поживемо — побачимо, що з цього вийде...