За поданням прокуратури Миколаївської області семеро працівників Державної податкової служби у Миколаївській області позбулося премії, а одного посадовця притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

За словами начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Людмили Жмури, податкові органи призначали та проводили перевірки суб’єктів господарювання лише тому, що там більш ніж удвічі зменшувалися показники виторгу. Однак вказані обставини не передбачені Податковим кодексом України як підстави для їх проведення. Порушення у роботі податківців прокуратура виявила при перевірці дотримання вимог законодавства про дерегулювання підприємницької діяльності в діяльності ДПС області при виконанні покладених функцій контролю.

У позапланових перевірках прокуратура вбачає факти неналежного виконання покладених функцій державного контролю у сфері оподаткування органами ДПС, невідповідність виявлених порушень вжитим заходам реагування, необґрунтоване застосування контрольно-перевіряльних заходів стосовно інших.

Миколаївська область.