Голова Верховної Ради Володимир Литвин у п’ятницю під час перебування на Житомирщині взяв участь в урочистостях з нагоди Дня міста Баранівка та селища Ємільчине.
Звертаючись до мешканців Баранівки, В. Литвин зазначив: «Велике щастя, коли у тебе є можливість приходити на такі урочисті події, повертатися до батьківських порогів своєї пам’яті, свого родоводу».
На поліській землі, зазначив він, «жили і творили мудрі, мужні, благородні люди, які складають кістяк і основу українського народу».
У переддень урочистостей з нагоди 75-річчя створення Житомирської області В. Литвин зазначив, що «сам факт її створення засвідчив торжество правди — поліщуки були оборонцями і будівничими української землі». «Сьогодні мені дуже приємно вклонитися почесним громадянам міста, які творили його славу», — додав він.
Під час спілкування з громадою міста керівник парламенту наголосив, що Україні нині «необхідний діалог, необхідне розуміння». На його переконання, «на стику різних поглядів, вірувань, культурних уподобань можна виробити єдиний підхід, щоб отримати прекрасний результат».
Глава парламенту вважає важливим «зберегти у сучасному світі сутність людини, її духовну основу, віру, мораль». У цьому контексті він наголосив на необхідності підтримати молодих людей, реалізуватися їх талантам.
В. Литвин привітав переможців районних спортивних турнірів.
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вручив нагороди переможцям футбольного турніру районних змагань з футболу.
 
 
Прес-служба Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.