Учора відбулося друге засідання Конституційної асамблеї, у якому взяли участь народні депутати, представники міжнародних та європейських організацій, експерти. Разом з тим, задля забезпечення прозорості в роботі Конституційної асамблеї її засідання транслювалося в режимі онлайн у мережі Інтернет. Причому користувачі не тільки мали можливість у режимі реального часу стежити за дискусією, але й могли коментувати виступи. За словами секретаря Конституційної асамблеї, радника Президента, керівника головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марини Ставнійчук, надалі планується розширити можливості інтерактивного спілкування на сайті Конституційної асамблеї — йдеться про створення віртуального дискусійного форуму, трансляцію відкритих лекцій та інші можливості. Ці новації в тому числі пов’язані з рекомендацією Президента Європейської Комісії Жозе Мануеля Баррозу, котрий у своєму листі до Президента Віктора Януковича зазначив: «Щоб Конституційна асамблея досягла успіху, вона повинна мати високий ступінь автономності, а також діяти у спосіб, який гарантуватиме відкритість процесу та можливість участі всіх зацікавлених сторін». 
Під час учорашнього засідання було заслухано ряд доповідей від комісій Конституційної асамблеї. Зокрема, про досвід та перспективи вдосконалення основ конституційного ладу в Україні говорив голова комісії з питань конституційного ладу та порядку прийняття і введення в дію змін до Конституції України Олександр Скрипнюк, голова комісії з питань здійснення народовладдя Анатолій Селіванов представив доповідь на тему «Зміст та реалізація конституційного інституту «влада народу — джерело суверенітету та публічної влади», а виступ Марини Ставнійчук був присвячений питанню реформування місцевого самоврядування. 
Перед початком засідання відбувся брифінг, під час якого голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук висловився за ухвалення в Україні двох законів: про державну мову, її розвиток та застосування і про використання та застосування мов національних меншин. За його словами, наступного тижня над цим питанням працюватиме робоча група Кабміну. Також Л. Кравчук зазначив, що прийняття у першому читанні закону, яким поновлюється кримінальна відповідальність за наклеп, має провокативний характер. 
А М. Ставнійчук повідомила, що Конституційна асамблея працюватиме як над концепцією змін Конституції, так і над низкою законопроектів про внесення змін до Основного Закону. Приміром, під час учорашнього засідання асамблея розглянула пропозиції стосовно розширення повноважень Рахункової палати в питанні контролю надходжень до держбюджету.