21 та 22 вересня у регіоні святкують 223-ті роковини заснування Миколаєва і 75-річчя Миколаївської області. Ці дві події вперше відзначають у корабельному краї разом.

З робочою поїздкою та для участі в урочистостях прибув і Президент Віктор Янукович. У Миколаєві він вручив директорам шкіл регіону ключі від 10 мікроавтобусів, які доставлятимуть школярів із віддалених населених пунктів області до міських середніх навчальних закладів. Таким чином, у Миколаївській області повністю завершено виконання державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус».

Також у Миколаївському державному аграрному університеті в присутності Віктора Януковича було оголошено про присвоєння навчальному закладу статусу Національного. Віктор Федорович зустрівся з професорсько-викладацьким складом та студентами, а також висловив своє захоплення від музею історії університету. Під час урочистих зборів Президент вручив державні нагороди кращим людям Миколаївщини.

Наймасовішим дійством стало вчорашнє свято «Омріяний край», що пройшло на центральному міському стадіоні. Розпочалося воно з роботи арт-майдану на алеях стадіону, тут також презентували себе усі райони та міста області. Це дійство увінчала велика концертна програма, що складалася з двох частин: виступів хореографічних колективів області та грандіозного концерту зірок вітчизняної естради. Сьогодні відкривається живе виставкове містечко «Нас об’єднує Миколаїв!», у якому представлено досягнення провідних колективів, організацій, установ та національних товариств Миколаєва. А ще в місті відбудуться різноманітні фестивалі: «Миколаїв багатонаціональний», «Миколаїв — місто підприємців, місто майстрів», «Миколаїв живописно-творчий», організовано масу виставок — від «Пряниково-медового раю» (з дегустацією) — до художніх подарунків митців. Зокрема, найбільш резонансною стала виставка музичних картин «Дорога до храму» за мотивами творів Світлани Копилової.

Фінальним акордом подвійних іменин стане святковий гала-концерт зірок української та російської естради на центральній площі міста.

Миколаївська область.