Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 1-й тур. 19 вересня.

Група Е. «Челсі» (Англія) — «Ювентус» (Італія). 2:2 (Оскар, 31, 33 — Відаль, 38, Куальярелла, 81).
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Нордшелланд» (Данія, Фарум). 2:0. Голи: Мхітарян, 44, 76.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Гюбшман, Фернандіньо, Ілсіньо (Тейшейра, 70), Мхітарян, Вілліан (Коста, 82), Адріано (Девич, 75). Тренер — Мірча Луческу.
«Нордшелланд»: Гансен, Паркгерст, Окоре, Руньє, Мтиліга, Аду, Стокгольм, Лоренцен (Нордстранн, 72), Крістенсен (Крістіансен, 62), Джон (Лаудруп, 81), Бекманн. Тренер — Каспер Юльманн.
Рефері — Павел Гіль (Польща).
Донецьк. «Донбас Арена». 45 713 глядачів. 16 градусів.
Група F. «Лілль» (Франція) — БАТЕ (Білорусь). 1:3. «Баварія» (Німеччина) — «Валенсія» (Іспанія). 2:0.
Група G. «Барселона» (Іспанія) — «Спартак» (Росія, Москва). 3:2. «Селтік» (Шотландія) — «Бенфіка» (Португалія). 0:0.
Група H. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Галатасарай» (Туреччина). 1:0. «Брага» (Португалія) — ЧФР (Румунія). 0:2.
Матчі середи подарували значно більше несподіванок, ніж ті, що відбулися напередодні. Головна з них — розгромна перемога БАТЕ над «Ліллем» у Франції. Можливо, виграш румунів у Бразі — також певною мірою сенсація. Московський «Спартак» добряче попсував нерви «Барселоні» у поєдинку на «Камп Ноу». Адже до 72-ї хвилини москвичі вели у рахунку — 2:1. І лише дубль Мессі (72-а і 80-а хвилини) схилив шальки терезів на бік каталонців.
Та й у Донецьку спершу не все складалося так, як бажалося. Данська команда виявилася непоступливою — відмінно вишколеною і дисциплінованою. Особливо це було помітно в першій половині зустрічі. На цьому наголосив і Мірча Луческу.
— У суперників вийшов хороший перший тайм, — сказав він. — Данці намагалися контролювати м’яч. У другій половині дався взнаки фізичний стан гравців, своїх футболістів я попросив додати. Після перерви ми частіше відбирали м’яч й організовували атаки. Не реалізували багато моментів. Утім, задоволений нашою обороною, фактично ми не дозволили створити жодного моменту, а коли захист діє впевнено, цей настрій передається й атаці. Матч склався так, як ми і сподівалися, знали, що буде важко. Задоволений результатом, ми взяли важливі три очки.
Тренер гостей Каспер Юльманн привітав суперника з перемогою.
— У Донецьку ми дебютували в Лізі чемпіонів,— сказав він. — Й цей факт, безумовно, вплинув на нашу гру, але загалом я задоволений діями підопічних. Хоча на результат вплинули певні деталі. Нам не зовсім вдавалися переходи від оборони до атаки і навпаки. У підсумку, після того, як «Шахтар» забив гол «у роздягальню», нам довелося розкриватися. Тож у другому таймі було набагато складніше. Нам елементарно забракло досвіду, бо раніше на такому рівні ми не виступали. Справді, «Шахтар» створив багато моментів, але сподіваюся, що матч на нашому полі буде зовсім іншим...
Але щоб там не казали, «Шахтар» почав турнір із заслуженої перемоги, зробивши добрий почин.
Фото з сайту shakhtar.com.
Генріх Мхітарян (у центрі) забив два м'ячі.
***
Хокей. Регулярний чемпіонат ПХЛ України. 19 вересня «Динамо» (Харків) — «Компаньйон-Нафтогаз» (Київ). 5:4 Б (2:2, 1:1, 1:1). «Білий Барс» (Біла Церква) — «Сокіл» (Київ). 0:4 (0:2, 0:2, 0:0).
Регулярний чемпіонат КХЛ. 19 вересня. «Донбас» (Донецьк) — «Амур» (Хабаровськ). 2:3 (0:0, 2:2, 0:1).