Центральна виборча комісія, розглянувши відповідні звернення, зареєструвала 36 офіційних спостерігачів від Сполучених Штатів Америки та 12 — від Республіки Польща на чергових парламентських виборах. Таким чином, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, загальна кількість зареєстрованих офіційних спостерігачів склала 512 осіб.
Крім того, ЦВК оформила 19 уповноважених осіб політичних сил в одномандатних виборчих округах: 16 — Соціалістичної партії України та 3 — політичної партії Українська платформа «Собор», скасувала реєстрацію трьох уповноважених осіб політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» в одномандатних виборчих округах та оформила чотирьох інших. Комісія також ухвалила рішення щодо скасування реєстрації довірених осіб восьми кандидатів у народні депутати в зв’язку з поданими ними заявами про припинення повноважень їх довірених осіб та зареєструвала довірені особи кандидатів у депутати в одномандатних виборчих округах у 11 регіонах України.
У режимі засідання Центральна виборча комісія розглянула звернення народних депутатів Олександра Стешенка, що надійшло з Генеральної прокуратури та Олександра Черноморова — з прокуратури Автономної Республіки Крим, які містять інформацію щодо порушень законодавства про вибори народних депутатів під час передвиборних перегонів та порушень, що мали місце до їх початку. Після відповідного обговорення комісія вирішила звернення О. Стешенка повернути, а звернення
О. Черноморова направити до Генеральної прокуратури для перевірки викладених у ньому фактів та вжиття заходів прокурорського реагування, оскільки проведення перевірки викладених у зверненнях відомостей виходить за межі повноважень ЦВК.
Крім того, комісія розглянула дві скарги Ярослава Маршутки — довіреної особи кандидата у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №165 Володимира Петровського, — в яких він просить визнати протиправними дії кандидата в цьому ж окрузі Івана Чайківського з виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації та оголосити йому попередження. Після обговорення комісія відмовила Я. Маршутці у задоволенні його скарг, оскільки додані до них докази не є належними, достовірними та достатніми. Разом з тим зазначені скарги надіслано до МВС для проведення перевірки викладених обставин та реагування відповідно до законів України.
З цієї ж підстави відмовлено у задоволенні скарги Ростислава Гринчака — довіреної особи кандидата у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №149 Олексія Лелюка, — у якій він просить визнати протиправними дії кандидата у народні депутати у цьому ж окрузі Олександра Кулика щодо виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації та оголосити йому попередження. Зазначену скаргу з доданими до неї матеріалами також надіслано до МВС.