Цими днями Лубенський районний суд скасував рішення депутатів Засульської сільської ради про дострокове припинення повноважень сільського голови Сергія Бондаренка. Що ж відбувається в найбільшому із сіл Лубенщини і чому справами сільської громади уже зацікавився навіть суд?
Сам Сергій Бондаренко порівнює те, що діється в селі, з сумнозвісним... ГКЧП. Мовляв, група депутатів улаштувала заколот, який очолив один із народних обранців: він свого часу став було без попередження роздавати тут продовольчі пайки. Коли ж сільська влада показала, хто в домі хазяїн, а голова навіть звернувся до прокуратури, усе й почалося...
А 30 липня відбулася чергова 30-та сесія Засульської сільської ради 6-го скликання. Саме тоді один із депутатів несподівано подав пропозицію фракції «Єдність» (у складі сільської ради, виявляється, є й фракція, до якої входить 20 депутатів із тридцяти) про внесення в порядок денний сесії питання про недовіру сільському голові. Ніяких доказово-компрометуючих документів, які стали б підставою для внесення цього важливого питання в порядок денний, надано не було, тож це й справді виявилося несподіванкою для решти депутатів і самого сільського голови. Після взаємних образ голова сільради змушений був закрити сесію, однак депутати фракції «Єдність» залишилися в залі й провели своє засідання, яке оголосили «позачерговою 31-ю сесією». На ній і постановили повноваження сільського голови припинити, печатку у нього відібрати, а виконання обов’язків тимчасово покласти на секретаря ради.
Після цього до Верховної Ради України спрямували відповідне клопотання про призначення парламентом дострокових виборів сільського голови Засулля.
— Оскільки ця сесія була проведена з процедурними порушеннями, то суд скасував її рішення. У тому числі і про дострокове припинення моїх повноважень, — коментує Сергій Бондаренко.
Цікаву тактику в зв’язку з рішенням суду обрали його опоненти. Вони провели... чергову сесію (засідання фракції, яке назвали сесією, вважає Бондаренко), де знову звільнили його з посади. Суд, імовірно, знову поновить... Частина депутатів проведе чергову сесію... Така от тактика.
 
Полтавська область.