Україну і Польщу поєднують не лише тисяча років добросусідства і співпраці, а й сьогодення і майбутнє, наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин учора під час зустрічі з Президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським.

В Україні, зазначив він, надають великого значення нинішньому візиту Президента Республіки Польща. Керівник парламенту також повідомив, що під час візиту буде відкрито Меморіал жертвам тоталітарних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

«Переконаний, що ми повинні добре знати і пам’ятати наше минуле, щоб впевнено дивитись у майбутнє», — сказав Голова Верховної Ради.

В. Литвин висловив думку, що політичний діалог між нашими країнами продовжує розвиватися по висхідній, наголосивши в цьому контексті, що важливою складовою успішних двосторонніх відносин є міжпарламентське співробітництво на всіх рівнях.

Президент Республіки Польща заявив, що його країна підтримує євроінтеграційні прагнення України, зазначивши, що наша держава продемонструвала «величезний прогрес» у цій сфері. За його словами, Україна продовжує реформи, які наближають її до демократичних стандартів. «Необхідно подолати перешкоди на шляху підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом», — сказав Б. Коморовський, зазначивши, що дотримання демократичних стандартів на парламентських виборах відкриє шлях до підписання і ратифікації цього документа. За його словами, «позитивним сигналом» для ЄС стане готовність України до реформування правової системи.

Голова Верховної Ради висловив переконання, що парламентські вибори в Україні відбудуться у межах демократичних стандартів.

Прес-служба Верховної Ради.