На міжнародному пункті пропуску «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні, чопські митники спільно з прикордонниками запобігли спробі вивезення з території України наркотичної речовини — каннабісу — та 42 набоїв до вогнепальної зброї.

Троє українців, мандруючи до країн Євросоюзу на легковику марки «Chevrolet», під час проходження митних процедур свідомо обрали «зелений коридор» — спрощену форму контролю. Проте митникам упала в око нервова поведінка водія, тож вони вирішили ретельніше перевірити і пасажирів, і авто. У багажному відсіку виявили пакет із каннабісом (марихуана) вагою 11,44 грама. Один з «туристів», побачивши, що пахне смаженим, почав пропонувати хабара працівникам митного поста. Та коли номер не пройшов, попросився в... туалет. Як з’ясувалося пізніше, саме там, у технічній шафі, наш співвітчизник намагався сховати 42 набої до вогнепальної зброї калібру 9 і 7,62 мм.
За фактом правопорушення на кордоні, повідомила «Голосу України» прес-секретар Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська, тривають процесуальні дії.
На знімку: неспростовні докази.
Фото надане Ужгородською митницею.