У селі Карпилівка, де проживає найбільше в Ківерцівському районі (Волинська область) багатодітних сімей, відкрито другу і третю черги загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів. Це давно очікувана в селі подія, адже навчальний заклад, першу чергу якого споруджено ще 1999 року, давно потребував добудови. Заняття тут проводили у дві зміни. Сьогодні у школі навчаються 457 учнів, із них 366 — із багатодітних сімей. І число школярів зростатиме, адже тільки цього року в перший клас прийшли 57 дітей.
Тепер школа матиме чудовий спортивний зал, бібліотеку, їдальню, п’ять додаткових класних кімнат, кабінети директора, лікаря, вчительську, котельню. Замінено тут і теплотрасу. У кабінеті обслуговуючих видів праці, де займатимуться дівчата, встановлено манекен, швейні машинки, парову установку, електроплиту, холодильник, кондиціонер, витяжку. Комп’ютерний кабінет підключено до Інтернету, супутникового телебачення, на комп’ютерах встановлено ліцензійне програмне забезпечення.
Кошти для будівництва школи, а це 7,3 мільйона гривень, надійшли з державного бюджету, ще 1,5 мільйона виділено з обласного.
Цього ж дня у Карпилівці відкрили другу групу в дитячому садочку «Телесик». Відтепер цей дошкільний навчальний заклад зможуть відвідувати 70 малюків. Загалом у селі проживають 300 дітей віком до шести років.
Виступаючи на відкритті школи в Карпилівці, голова облдержадміністрації Борис Клімчук відзначив, що цього року Ківерцівський район отримав від держави субвенцій на соціально-економічний розвиток у півтора разу більше, ніж уся область у 2009 році.