На Кіровоградщині завершено будівництво підвідного газопроводу до Устинівського району і підведено газ до села Тарасівка Новгородківського району.

В обох випадках селяни чекали блакитного палива десятками років. Газопровід до смт Устинівка коштував 10,8 мільйона гривень. Розпочинали його будувати ще 2004 року коштами держбюджету, але так і не завершили. Поновили роботи 2011-го за рахунок НАК «Нафтогаз України».

— Завершення будівництва газопроводу дасть нам можливість найближчим часом газифікувати Устинівку, — запевнив земляків голова районної державної адміністрації Анатолій Абрамов, — та починати думати про будівництво розвідних газопроводів для усього району.

Вартість робіт із газопостачання Тарасівки (а невдовзі — ще й школи та ФАПу) становить 1,73 мільйона гривень. Чекали селяни блакитного палива близько тридцяти років. Разом із односельцями мріяв тоді про це і Григорій Яришко. А втілив мрію його син, Олександр Яришко, сільський голова з чотирма каденціями. Показово, що газорозподільні мережі до домівок тарасівчан підведено державним коштом.

— Шкода лише, — кажуть люди, — що поки чекали, ціна на газ сягнула захмарних висот. Але все одно, за підрахунками місцевої влади, газифікація дасть змогу економити чималу частку і сімейного, і сільського бюджетів.

На знімку: запалав блакитний факел на устинівській землі.

Фото автора.