У Бердичеві відкрито нову фільтрувальну станцію міськводоканалу. Робочий проект цього довгоочікуваного об’єкта було підготовлено ще 1989 року. 17 років тому врешті почалося будівництво, але за браком коштів його довелося припинити. 
Тим часом з кранів у квартирах бердичівців  текла неякісна вода, особливо в період цвітіння річки. Але навіть такої води стара станція не могла дати в достатній кількості. За останні два роки справа нарешті зрушила з місця. Нова фільтрувальна станція обійшлася в майже 25 мільйонів гривень. 15 із половиною мільйонів надійшло з державного, 8,3 мільйона — з міського і один мільйон — з обласного бюджетів. Станція побудована з запасом: розрахована на 100 тисяч, а нині в Бердичеві мешкають 80 тисяч людей. Бердичівський міський голова Василь Мазур повідомив, що водоканал уже не перебуватиме в переліку небезпечних об’єктів, адже він перейшов на новітню безхлорну систему очищення: воду знезаражуватимуть за сучасною технологією — гіпохлоритом натрію. За словами очільника міста, це четверта фільтрувальна станція нового типу в Україні.
 
Житомирська область.
Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.
На знімку: міський голова Василь Мазур (праворуч) розповідає про особливості роботи нового очисного комплексу головам ОДА Сергію Рижуку (ліворуч) і обласної ради Йосипу Запаловському.