Учора заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко презентував діловий щоденник «Український щорічник-2013». Книгу підготували та видали фонд Миколи Томенка «Рідна країна» і видавництво «Веселка».

«Нині більше починаємо думати про тих, хто записує. Люди мають пишатися тим, що вони записують свої думки, плани, ідеї і міркування стосовно життя у 2013 році», — зазначив парламентарій. За його словами, порівняно зі щорічниками позаминулого та минулого років зроблені дрібні вдосконалення. Зокрема, збільшили кількість персоналій, а саме, не пов’язаних з гуманітарною сферою, та зробили різноплановий контекст афоризмів дня. «Ми працюємо над тим, щоб у майбутньому кожен день асоціювався з найвидатнішою людиною, його афоризмом та ілюстрацією. Щоб кожен день був пов’язаний з елементом нашої історії і традиціями. Так буде легше пропагувати український світ в щорічнику, — підкреслив Микола Томенко. — Адже для нас Україна — це і Степан Бандера, і воєначальники Другої світової війни, які у складі Радянської Армії визволяли Україну. Ми спеціально не робили вибір на користь тієї чи іншої особи. Якщо це значима людина своєї історичної доби — вона заслужила бути представленою тут».

Народний обранець розповів, що цьогоріч планується випустити 10 тисяч примірників. Собівартість одного щорічника — близько 30 гривень. «Таким чином зробимо серйозний крок до патріотизації країни в частині збільшення людей — щоденних патріотів. Тоді нам буде легше змінювати країну на краще», — сказав заступник Голови Верховної Ради.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.