Робота Верховної Ради над прийняттям держбюджету-2013 відбуватиметься у звичному форматі, і зміни в її нинішній календарний план не будуть поширені на бюджетний процес. Про це на брифінгу заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
Політик нагадав, що парламенти попередніх скликань узагалі припиняли працювати в передвиборчий період. Однак нинішній парламент, на переконання О. Єфремова, якщо Кабінет Міністрів внесе відповідний проект бюджету з тими виправленнями, що їх попросив зробити глава парламенту, розглядатиме й ухвалюватиме цей закон. «Безумовно, ми приймемо його до розгляду і будемо розглядати так, як належить працювати з основним державним документом, — сказав парламентарій. — Нам ніхто не заважає продовжити свою роботу».
Крім того, коментуючи критику щодо проекту бюджету, він зазначив, що в процедурі внесення законопроекту про держбюджет-2013 було допущено низку відхилень. Зокрема, Кабінетом Міністрів не надана Програма соціально-економічного розвитку, не враховані пропозиції Президента, тому Голова Верховної Ради мав усі підстави повернути документ на доопрацювання уряду. За прогнозом О. Єфремова, вплив на курс долара наступного року матиме ситуація в США та Європі, а в проекті держбюджету курс долара розглядається в коридорі до 8,4 гривні за долар.