Минулої неділі у лісі поблизу села Петрівка пропав чотирирічний хлопчик з багатодітної родини Ілля Деркач. Відразу після його зникнення батьки зателефонували до МНС, міліції. Незабаром на його пошуки вирушили 6 правоохоронців, 7 рятувальників, працівники лісництв. Зазначимо, що лісовий масив поблизу Петрівки та Старої Рудні тягнеться на багато кілометрів. Є у ньому болотисті місця. Рятувальники, не гаючи часу, взялися прочісувати ліс. Шокована родина Деркачів теж намагалася допомогти.

— Ми в обід вирішили організувати вихід на природу, — повідомив батько Павло Деркач. — У мене з дружиною 9 дітей. Старшому — 14, найменшому — рік. Далеко у ліс по гриби не заходили. Трималися усі гуртом на краю лісового масиву. Хотіли десь півгодини-годину побути тут, а тоді повертатися додому. І ось через деякий час рахуємо усіх дітей: Іллі немає! Це було десь о 15.15. Кинулися його шукати — нема ніде!
— Його знайшли рятувальники?
— Ні. На нього звернула увагу дівчина із Заріччя.
— Вона теж збирала гриби?
— Та ні. Наш Ілля лісовою стежиною дійшов до того села.
— Що він сказав?
— Каже, хотів сам походити. Але діти бачили, як він погнався за ящіркою чи за вужем. То, мабуть, захопився. Потім вирішив повертатися дорогою назад. Але пішов у протилежний від нас бік...
Хлопчик знайшовся о 18.33 майже за 7 кілометрів від попереднього місця перебування. Як з’ясувалося, він увесь час плакав, не розуміючи, чому ліс не кінчається і не видно батьків. Зрештою, заспокоївся, вийшовши до села. Почав гратися біля великої калюжі. За цим заняттям його і помітила Катерина Савоста із Заріччя.
— Вона розпитала, до кого він приїхав, — згадує секретар Зарічанської сільради Валентина Лемешко. — Однак хлопчик не знав. Дівчина повела його до сільради, там поряд, біля магазину, збираються люди. Катя подумала, що тут більше односельчан, і хтось, може, впізнає приблуду. Його пригощали гостинцями, але він нічого не взяв, бо батьки, мабуть, навчили нічого від чужих не брати. Казав, що у їхньому селі є більше магазинів, а у батька — жовта машина. У цей час голова сільради Михайло Козел вітав з Днем лісівників свого знайомого з Петрівки. Так дізналися про зникнення хлопчика і зрозуміли, звідкіля прийшла дитина...
Коли із Заріччя надійшло повідомлення про знайденого хлопчика, сюди приїхали правоохоронці, батько. Ілько заспокоївся і відчув себе через увагу дорослих знаменитістю.
 
Щорський район