Водопровідне господарство Луганщини готове до роботи в зимовому режимі більш як на 82%. Як стверджує генеральний директор ТОВ «Луганськвода» Сергій Махуренко, роботи тривають за графіком: проводять планові зупинення магістральних водоводів для їх перевірки та профілактичних робіт.
З 251 зупинення вже зроблені 250, підготовлено майже 90% водогінних мереж, відремонтовано 3,3 км каналізаційних мереж із планових 3,9 км. До роботи в зимових умовах підготовлено 48 із 57 водонапірних станцій, більша частина водозабірних свердловин і каналізаційних насосних станцій. Однак проблемним моментом для стабільної роботи підприємства залишається брак фінансових ресурсів, скаржиться керівник «Луганськводи». За його словами, чинні тарифи на послуги водопостачання і відведення покривають видатки на їх виробництво й постачання всього на 66%.
— Від держави на покриття тарифної різниці та на компенсацію енергозатрат з перекидання води поки що не надійшло жодної копійки, — заявив Сергій Махуренко. При цьому він повідомив, що надходження перших сум держкомпенсацій водники очікують уже в жовтні.
Луганськ.