До нових парламентських виборів Верховній Раді доведеться не нудьгувати, а багато працювати та приймати закони, — підсумував після погоджувальної ради лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
Серед основних завдань на поточну парламентську сесію він назвав ухвалення блоку законів, необхідних для розвитку нашої держави. Зокрема, це законопроекти, спрямовані на полегшення інвестиційної та підприємницької діяльності, розвиток підприємств і створення нових робочих місць, реформування судової гілки влади та правоохоронних органів. Законопроекти, які можуть нагнітати політичну ситуацію в країні, розглядати не будуть, — запевнив політик. Це Трудовий, Житловий кодекси, законопроекти про ринок землі, хоча наступному парламенту доведеться повернутися до цих питань. У передвиборчий період також слід уникнути й мовних питань, переконаний О. Єфремов, хоча розпорядженням Президента створено робочу групу для напрацювання пропозицій — змін до прийнятого мовного закону. «Якщо хочемо приймати нормальні мовні закони, то це слід робити після виборів, коли ситуація більш-менш нормалізується», — вважає парламентарій.
Щодо прийняття держбюджету—2013, то, за словами О. Єфремова, логічним був би розгляд бюджету в листопаді поточним складом парламенту, бо немає впевненості, що майбутній парламент буде сформований швидко. 
«Тому є два варіанти — приймати бюджет цим парламентом в листопаді після виборів, другий — наступним парламентом, але тоді є небезпека, що не вчасно сформовані керівні органи парламенту не дозволять до кінця поточного року прийняти бюджет», — сказав О. Єфремов. А визначатися депутати будуть залежно від термінів подання Кабміном доопрацьованого законопроекту до парламенту.