Учора Президент України Віктор Янукович привітав національну збірну команду України з блискучим виступом на XVІ літніх Параолімпійських іграх у Лондоні.
«Дозвольте мені від щирого серця вас привітати з цією значною перемогою. Вона була вражаюча, достойна», — сказав В. Янукович спортсменам та їхнім тренерам під час урочистої вітальної церемонії. Безумовно, підкреслив глава держави, кожна з медалей здобувалася надзвичайними зусиллями, непереборною силою духу, високою майстерністю.
Уся Україна пишається виступами своєї збірної, наголосив Президент. «Четверте місце, здобуте українськими параолімпійцями, — це наша гордість, гордість держави. Це стало можливим завдяки величезній праці, передусім спортсменів і, безумовно, ваших тренерів і близьких», — сказав В. Янукович, нагадавши, що команда України здобула 84 медалі, серед яких 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових.
Президент особливо вітав золотих призерів Параолімпіади, завдяки яким у Лондоні 32 рази лунав Гімн України.
Віктор Янукович вручив спортсменам державні нагороди. Від імені збірної триразова чемпіонка, срібна призерка Параолімпіади із плавання Наталя Прологаєва подякувала главі держави за високу оцінку їхніх зусиль на змаганнях у Лондоні.
«Ми дуже старалися. І я думаю, у нас високі досягнення. На цій Параолімпіаді ми нікого, хто за нас вболівав, не хотіли підвести. І ми були дуже горді, коли лунав Гімн України», — наголосила спортсменка.
Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).
Президент України Віктор Янукович привітав переможців і призерів XVІ літніх Параолімпійських ігор та їх тренерів в особі президента Національного комітету спорту інвалідів України, народного депутата Валерій Сушкевича.