Мешканці одразу двох областей України — Херсонської та Миколаївської — обговорюють історію зі зникненням безвісти 44-річної працівниці управління освіти Херсона, яка мала справді моторошне закінчення.

Жінка працювала бухгалтером у матеріальному відділі управління, мала хорошу репутацію серед колег та друзів і тихо жила зі старенькою матір’ю та сином-старшокласником після розлучення з чоловіком. Кілька місяців тому в неї знов зажевріла надія влаштувати особисте життя: городянка познайомилася із майором авіації у відставці, котрий здавався їй сильним та порядним чоловіком, гідним для створення нової родини. Та за певний час кавалер раптом перервав усі зв’язки з подругою і перестав відповідати на її телефонні дзвінки. Стривожена жінка поїхала на дачу до коханого у село Єлизаветівка на Миколаївщині, щоб з’ясувати, що, врешті-решт, сталося. Однак наступного дня вона додому без пояснення причин не повернулася, і її мобільний уперто мовчав.

Стривожена мати бухгалтерки звернулася до правоохоронців по допомогу у пошуку доньки, і ті насамперед провідали 52-річного екс-авіатора. Той підтвердив, що жінка в нього була і після розмови пішла на автобусну зупинку, а куди вона поділася потім — не відає. Так би городянка і вважалася зниклою безвісти, якби за півтора тижні діти, які гралися у сусідній лісосмузі, не виявили страшну знахідку: пальці ніг, що стирчали з землі, та шмат жіночого бюстгальтера. Викликані на місце оперативники карного розшуку та експерти продовжили пошуки (у них задіяли понад сімдесят чоловік) і виявили неподалік голову жінки, яку відділили від тіла за її життя. Після ідентифікації останків стало зрозумілим, що вони належали саме зниклій мешканці Херсона, і міліція затримала власника дачі, котрий бачив її останнім і алібі не мав.

— Колишньому офіцерові запропонували пройти «інтерв’ю» на поліграфі, в ході якого з’ясувалося, що він дає неправдиві відповіді на запитання стосовно того, як завершилася зустріч із жінкою, та чи не скоїв він з нею щось лихе. Усвідомивши, що брехня не допомогла вийти сухим з води, затриманий зізнався в убивстві та розчленуванні тіла знайомої сокирою, щоб приховати злочин і уникнути  відповідальності, — розповів начальник управління МВС у Херсонській області генерал-майор Валерій Литвин.

За версією звинувачення, колишньої подруги військовий пенсіонер позбувся, бо в нього на той момент була інша. Але незрозумілим залишається те, чому він вирішив розірвати стосунки у такий жахливий спосіб. У міліції не виключають, що затриманого спонукав до цього нервовий зрив під дією алкоголю. Тому вбивця має ще пройти обстеження у психіатрів. Та якого б висновку вони не дійшли, нічого вже не змінити — син втратив матір, а обставини її загибелі надовго перелякали аж два українські регіони.

Херсонська область.