Співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох мешканців Луганська, які незаконно організували торгівлю паливно-мастильними матеріалами. Водночас правоохоронці усунули небезпеку, на яку наражалися мешканці міста Щастя.

Свою нелегальну точку з реалізації дизельного палива двоє молодиків організували на 65-му кілометрі траси Луганськ—Новоайдар у місці, схованому від машин, які проїжджають дорогою, лісопосадкою. На місцезнаходження сервісу вказував примітивний фанерний щит на узбіччі, який рекламував дешеве дизельне пальне. АЗС являла собою обладнаний під цистерну автомобільний причіп, тут же розміщувалися всі необхідні пристосування для перекачування пального. Ціна на цій підпільній АЗС справді була нижчою, ніж на легальних заправках. А ось якість пального залишала бажати кращого.

Пізніше оперативники встановили, що основна база, де зберігалося пальне у великій стаціонарної цистерні, розміщувалася в місті Щастя в одному з гаражних кооперативів. За допомогою потужного помпового насоса пальне закачували в цистерни на колесах. Жоден з двох молодих організаторів цього бізнесу не був зареєстрований як підприємець.

Але найголовніше в цій історії полягає в тому, що заручниками безвідповідальних комерсантів стали всі члени гаражного кооперативу, не підозрюючи про таке вогненебезпечне сусідство. На думку співробітників МНС, зберігати таку величезну кількість пального в таких умовах — це значить створити всі передумови для широкомасштабної техногенної катастрофи. Адже, не дай Бог, трапиться пожежа або в цьому, або в будь-якому з сусідніх боксів — масштаби  вибуху такої маси пального за своєю руйнівною силою можна було б порівняти з вибухом дуже потужної бомби.

Луганська область.