Центральна виборча комісія внесла зміни до Порядку проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України, встановленого постановою ЦВК від 17 травня.
Як пояснив на засіданні член ЦВК Олександр Шелестов, фактично буде проведено одне жеребкування одразу по всіх комісіях. Однак представники ВО «Свобода» та «Батьківщина» звернули увагу на те, що ЦВК вносить зміни до порядку проведення жеребкування за п’ять днів до його проведення, що, на їхню думку, позбавляє політичні сили можливості оскаржити рішення ЦВК у судовому порядку.
ЦВК зареєструвала ще трьох офіційних спостерігачів від Словацької Республіки та 19 офіційних спостерігачів від Комітету «За відкриту демократію» на чергових парламентських виборах. Загальна кількість зареєстрованих офіційних спостерігачів, як повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК, наразі становить 318 осіб.
Комісія також затвердила Порядок здійснення відеоспостереження на виборчих дільницях з використанням засобів відеоспостереження, доступу та контролю за функціонуванням системи відеоспостереження під час проведення виборів народних депутатів України і Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси, дещо ускладнивши цю процедуру.