Опозиція оскаржить у суді рішення Центральної виборчої комісії про перегляд правил проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. Про це на вчорашній прес-конференції заявив керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

За його словами, нові правила формування ДВК дозволять сформувати виборчі комісії із числа представників підконтрольних владі партій і контролювати понад 90% таких комісій. Політик також застеріг від намагань внести зміни до закону про вибори, про що свідчить внесений на розгляд парламенту законопроект №11035.
У свою чергу, голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зазначив, що минулого тижня опозиції вдалося зняти з розгляду законопроект № 11035, внесений Кабінетом Міністрів, проте не виключив, що парламентська більшість знову намагатиметься включити його до порядку денного. Він пояснив, що в законопроекті пропонується вилучити пункт про те, що виборчі бюлетені є бланками сурової звітності.
Окрім того, Арсеній Яценюк заявив, що опозиція звертається до Президента Януковича з вимогою не заганяти Україну в міжнародну ізоляцію. «Ми вимагаємо від ЦВК незалежності, а від Януковича — виконання чинного закону», — підкреслив політик.