Затримання начальника одного з відділів Генічеського міськвиконкому під час передавання йому та спільнику десяти тисяч гривень хабара викликало бурхливу реакцію міського голови Олександра Пінаєва. Він спрямував Президенту України Вікторові Януковичу звернення (опубліковане також на офіційному сайті міськвиконкому) із «зустрічними обвинуваченнями» на адресу міліції. На думку його автора, «посадові особи УМВС у Херсонській області чинять тиск на підприємців міста Генічеська, примушуючи останніх створювати умови для провокацій дачі хабарів працівникам апарату виконавчого комітету Генічеської міської ради». Олександр Пінаєв написав також, що йому самому в його ж службовому кабінеті «сторонні особи ініціативно пропонували хабар».
Провокація хабара — це кримінально караний злочин, тож гучну заяву посадової особи взяли на олівець. До розгляду підключилася й прокуратура Херсонщини, чия прес-служба також оприлюднила офіційну заяву про те, що Олександр Пінаєв повідомив про «сім фактів пропозиції йому хабарів, однак у п’яти випадках відмовився назвати осіб», які йому ці хабарі пропонували. Ще у двох випадках йшлося про візит приватного підприємця, що нібито обіцяв гроші за відмову від перевірок дотримання ним земельного законодавства, і про чотири тисячі гривень від працівника комунального підприємства, який домагався, щоб непоміченими залишилися «порушення законодавства під час утилізації побутових відходів». Ні в одному, ні в іншому випадку інформація міського голови підтвердження не отримала, але прокуратура ретельно її перевіряє. І хоч би як ця перевірка закінчилася, вона в кожному разі матиме продовження — низку абсолютно недвозначних дій буде зроблено й з боку ображеної міліції.
У Генічеську міський голова Олександр Пінаєв давно відомий своїми різкими, зневажливими тирадами на адресу особливо «нелюбих» депутатів міської ради та керівників з районної державної адміністрації. Ці публічні висловлювання вже не раз викликали відповідні вибухи обурення — аж до того, що народні обранці, які почули про себе з вуст міського голови досить упереджені характеристики, просто залишали зал під час сесії, і вона зривалася. Але якщо на маленькому курорті вже всі знають, чого можна чекати від свого міського керівника, то в Херсоні та Києві до його ескапад ще звикнути не встигли. Але реакція напевно очікується бурхлива, і прояв генеральського обурення тому запорука.
 
Херсонська область.
Дослівно
Начальник міліції Херсонщини, генерал-майор Валерій Литвин:
«Якщо в результаті прокурорської перевірки будуть установлені конкретні співробітники УМВС, які організували провокацію дачі хабарів міському голові Генічеська, про яку говорить Олександр Пінаєв, то вони обов’язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Якщо ж за результатами перевірки в порушенні кримінальної справи буде відмовлено, і з’ясується, що автор заяви навмисно очорнив репутацію обласного управління МВС, наша юридична служба обов’язково пред’явить панові Пінаєву персонально судовий позов про спростування недостовірної інформації, що ганьбить нашу честь. А також про стягнення компенсації за моральну шкоду, щоб не кортіло брехати. Сума необхідної компенсації буде немаленькою — треба ж якось навчити людину відповідати за свої слова».