Щиро радий вітати вас зі святом, яким країна вшановує людей постійного пошуку і неспокійної, допитливої думки. У таких якостях — вияв та свідчення не лише професійної досконалості, а й реального патріотизму, що втілюється у підвищенні ефективності виробництва і всієї економіки, розв’язанні найширшого спектра проблем нашого життя.
День винахідника і раціоналізатора щоразу акцентовано нагадує про значущість цього будівничого, креативного ресурсу і необхідність наполегливо прирощувати його в ім’я прискорення розвитку і прогресу. Ще не всі сьогоднішні вітри, політичні, економічні та інші, є попутними і сприятливими для масової науково-технічної творчості, що відчутно впливає на її потенціал та віддачу. Передовсім — з точки зору застосування перспективних знахідок та напрацювань, скорочення їх шляху до широкої практики.
Український парламент відносить до своїх пріоритетних завдань законодавчу підтримку новаторської ініціативи, розширення її масштабів та діапазону, максимального наближення до вимог, потреб і запитів сучасної доби. Інтелектуальна потуга суспільства може і повинна сповна слугувати його інтересам та цілям.
Енергії, невтомності й успіхів вам у повсякденному творчому дерзанні!