Днями Центр ремонту озброєння і військової техніки «Укроборонсервісу», що розташований у селі Івниця на Житомирщині, передав замовнику зенітний ракетний комплекс С-300ПТ. Тут зенітна ракетна техніка вартових українського неба отримала друге життя.

— Ми задоволені якістю робіт, — зазначив заступник міністра оборони Дмитро Пляцук. — Це вже не перший дивізіон, який тут ремонтують. Впевнений, що такими темпами виконаємо програму, відповідно до якої до 2017 року мають бути відновлені всі зенітні ракетні комплекси.
Закордонних замовлень на заводі теж вистачає. І не випадково: С-300 — досить складний комплекс, тому відновити його боєздатність можна або тут, або у Росії, де ціни не такі демократичні. Фахівці кажуть, що модернізовувати такі комплекси невигідно. А от ремонт подовжує термін експлуатації техніки на п’ять років.
— Ремонтуємо потоком, — пояснює заступник директора Державного підприємства «Укроборонсервіс» Руслан Матіїшин. — Нині здаємо     С-300ПТ, який служитиме у дивізіоні, що охоронятиме небо над столицею. Далі — техніка дивізіону, який «прикриває» Кримський півострів.