Правоохоронці майже за 10 хвилин знайшли трирічного малюка, який загубився в обласному центрі.
...Його матуся, якій раптово зателефонували на зупинці, на якусь мить відволіклася на розмову по мобільному і не помітила, як Іванко зник. Припускає, що хлопчик відразу сів у маршрутку. За кілька хвилин він опинився метрів за 800 від попереднього місця перебування. Можливо, проїхав у маршрутному таксі одну зупинку і, побачивши, що мами нема, вийшов.
Одразу після зникнення сина схвильована і розплакана мати звернулась у міліцію. Для пошуку дитини були задіяні оперативники карного розшуку, кримінальної міліції у справах дітей, дільничні інспектори і патрульні.
На щастя, хлопчика помітила старший інспектор штабу УМВС України в Чернігівській області майор міліції Людмила Сухарева. У колі її обов’язків — планування роботи міліцейських підрозділів, аналіз статистичних показників роботи працівників, розробка перспективних планів. Одне слово, офіцер-штабіст нічого не знала про оголошений розшук дитини. Вона саме йшла до школи, щоб забрати свого сина-першокласника. Проте жінка вмить відреагувала на зарюмсаного малюка, який біг вулицею і кликав маму. Працівник міліції заспокоїла хлопчика і розпитала його, що трапилося. Зрештою, вона зателефонувала до чергової частини і повідомила про знайду.
Мати була безмежно рада, коли патрульна машина через декілька хвилин доставила її до сина Іванка. Наступного дня жінка прийшла в штаб УМВС України в Чернігівській області, щоб подякувати правоохоронцям.
Фото СЗГ УМВС в Чернігівській області.
Старший інспектор штабу УМВС України в Чернігівській області майор міліції Людмила Сухарева з Іванком та його мамою.