Наразі в тіні перебуває близько 40 відсотків активів вугільної галузі Луганщини. Про це під час свого візиту в Луганську область заявив лідер Комуністичної партії Петро Симоненко. Він вважає, що великі обсяги «тіньового» обороту вугілля й грошей — одна з найсерйозніших проблем в економіці регіону.

На зустрічах з виборцями парламентарій неодноразово порушував цю тему, наголошуючи на тому, що «саме це явище, яке базується на тотальній корупції в органах влади, вбиває регіон».

Велике занепокоєння народний депутат висловив і щодо молоді. За його даними, близько 70 відсотків випускників українських вузів не можуть знайти роботу, що відповідає здобутій освіті та отриманому диплому. Україні вкрай необхідна законодавча норма про обов’язкове перше робоче місце для випускників вузів. «За даними останніх соціологічних досліджень, 51 відсоток української молоді не бачить свого майбутнього в цій країні, тому що майбутнє ускладнене. Молоді люди не в змозі влаштуватися на роботу після вузу, при цьому кількість робочих місць у нашій країні з кожним роком зменшується. Державні підприємства переходять у приватні руки, і новий власник скорочує працівників», — сказав Петро Симоненко на зустрічі зі студентами Східноукраїнського національного університету імені В. Даля.

Лідер комуністів уважає, що потрібно забезпечити підтримку вітчизняного виробника і, як наслідок, забезпечити створення робочих місць для молодих фахівців як Луганщини, так і України загалом. Першим етапом здобуття освіти, на думку Петра Симоненка, має буде сім’я, яка допомагає здобути освіту, а на другому етапі допомогу молодому фахівцеві повинна надати держава. 

 

Луганськ.