Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом УЄФА Мішелем Платіні. Про це повідомляє прес-служба Президента України.
Платіні повідомив, що УЄФА створив робочу групу з цього питання. Налагоджено постійний діалог між президентом УЄФА та почесним президентом ФФУ і віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, який також був присутній на зустрічі.
За словами Платіні, остаточне рішення буде ухвалено в рамках статутних норм УЄФА на засіданні керівництва УЄФА в Лозанні 4 грудня.
Президент Порошенко підкреслив: для України важливо зберегти контроль над процесами з розвитку футболу в Криму. Він висловив думку, що для УЄФА важливо не бути втягнутим у нефутбольні баталії навколо півострова.
Також глава держави повідомив, що, повертаючись з аеропорту, побачив під стінами своєї адміністрації півсотні футбольних фанів, які вимагали не віддавати кримські клуби Росії.
«Я підійшов до них і пообіцяв боротися, щоб російський чемпіонат не відбувався у Криму, бо це наша земля, — сказав глава держави. — Крим є і буде українським», — наголосив Президент.
Раніше повідомлялося, що Платіні прилетів до Києва з пропозицією здати футбольний Крим.