Урочисту зустріч влаштували у Донецьку переможцям та призерам XІV літніх Параолімпійських ігор. Одразу на пероні залізничного вокзалу спортсменам вручили квіти та висловили подяку народний депутат України Тетяна Бахтеєва, представники обласної влади, керівники міст, де проживають атлети. До складу національної збірної команди України від Донецької області ввійшли 16 спортсменів, які вибороли загалом 13 медалей. Із них 5 золотих, 3 срібні і
5 бронзових.
— На таких масштабних змаганнях не буває слабких суперників. Кожен має певні досягнення, із кожним важко боротися, — розповів плавець Дмитро Залевський, який на цих змаганнях був дебютантом та виборов «золото».
А от Герой України Віктор Смирнов виступав на Олімпіаді не вперше. Із Лондона він привіз три медалі: золоту, срібну і бронзову. «Клас суперників, порівняно із Пекіном, значно вищий. Але я задоволений своїм виступом, оцінюю його на п’ять із плюсом, тому що поліпшив особистий результат».
— Ми пишаємося вами, вашою мужністю, волею до перемоги, вашою активною життєвою позицією, — звернулася до параолімпійців заступник голови обласної державної адміністрації Тамара Лук’янчук. Також голова ОДА зазначила, що кожен із них своїм прикладом  доводить: мети можна досягти,  якщо впевнено до неї йдеш, незважаючи на різні життєві обставини і перешкоди. 
 
Донецьк.