У фіскальній службі Херсонщини вочевидь назріває дефіцит керівних кадрів: зі своїх затишних кабінетів високопоставлені податківці дедалі частіше переселяються до ізоляторів тимчасового утримування. Причина типова — хабарі. Ще не так давно під час отримання незаконної винагороди у сто тисяч гривень до кримінальної відповідальності притягли виконувача обов’язків начальника податкової інспекції Херсона, а вже вибухнув новий скандал: співробітники  ГУБОЗ МВС України спільно з прокуратурою затримали начальника ДПІ та його заступника в одному з приміських районів  області.
Оперативники звер-тають увагу на те, що і в першому, і в другому випадках підозрювані діяли за схемою, яку можна вважати стандартною та розповсюдженою: спочатку в якогось підприємця знаходили міфічні порушення та складали акт зі штрафними санкціями на кругленьку суму, а далі йому робили «вигідну пропозицію» — сплатити частину коштів готівкою і позбутися необхідності перераховувати штраф до бюджету. У згаданому приміському районі, приміром, таку пропозицію отримав директор приватного підприємства — за результатами перевірки йому нарахували півмільйона гривень штрафу, а потім погодилися забути про це за 15 тисяч гривень готівкою. 
За версією обвинувачення, керівник ДПІ та його заступник спільно брали участь у перемовинах із бізнесменом, а потім отримані від нього кошти поділили порівну (купюри знайшли та вилучили під протокол та у присутності понятих).
Учасники операції із затримання фігурантів гучної справи звертають увагу на показову подробицю. У розпорядженні підозрюваних була навіть спеціальна техніка, яка дозволяла визначити, чи є на банкнотах приховані написи, які роблять для доведення причетності чиновників до отримання хабара. Тобто підхід до незаконного збагачення у податківців був вельми професійним — для разової акції навряд чи потрібно було витрачатися на недешевий пристрій.
— Зазвичай, на купюрах для передачі хабарникам виконують напис порошком, який світиться у променях люмінесцентної лампи та залишає сліди на одязі та шкірі підозрюваних. У випадку з районними податківцями була оперативна інформація про те, що вони також мають таку техніку. Тому вирішили від цього прийому відмовитися — просто переписали номери купюр та продемонстрували їх понятим, — розповідає начальник відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції прокуратури Херсонської області Олександр Мовчан.