З 20 серпня по 10 вересня в басейні Чорного моря було введено заборону на промисловий вилов азово-чорноморської кефалі в період її масового нересту. У зв’язку з цим на землях водного фонду заборонено будівництво, днопоглиблення, видобування піску та інші види робіт, які можуть негативно вплинути на розмноження риб. 
Однак в акваторію продовжують заходити судна для видобутку піску, які завдають істотної шкоди екології басейну Чорного моря.
У Севастополі вирішують, як боротися зі сміттям наступного року
Курортний сезон-2012 показав больові точки міста, однією з яких виявилася проблема сміття: влітку Севастополь просто потопав у папірцях та пляшках. Чиновники задумалися, як не посковзнутися на слизькому наступного року.
Зокрема, голова Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба побачив два шляхи вирішення проблеми: купити додаткові сміттєві контейнери та частіше вивозити сміття. Проте для цього, на думку Яцуби, доведеться збільшити витрати. «У наступному році на період курортного сезону необхідно готувати додаткове фінансування. 
Цими коштами розпоряджатиметься управління житлово-комунального господарства», — сказав він. Очільник міськдержадміністрації уточнив, що фінансові питання будуть вирішуватися після необхідних підрахунків.
У свою чергу начальник головного управління ЖКГ міста Олександр Панасюк сказав, що наразі вирішується питання про придбання більше 170 контейнерів для сміття.
В ліси не пустять до листопада
Незважаючи на невелике осіннє похолодання, в автономії зберігається четвертий клас пожежної небезпеки. Тому до листопада кримчанам та гостям півострова заборонено відвідувати зелені зони, влаштовувати там пікніки та розпалювати багаття.
Як повідомив кореспонденту «Голосу України» прес-секретар Республіканського комітету АРК з питань лісового і мисливського господарства Сергій Гвоздецький, у жовтні пожежонебезпечний період знизиться до середнього класу, а вже в листопаді його буде скасовано. «Зараз лісова підстилка дуже суха, вона може легко спалахнути, навіть незважаючи на те, що недавно пройшли дощі та було помітне похолодання», — розповів він. 
За словами Сергія Гвоздецького, на даний час загроза пожеж найпоширеніша в гірсько-лісових зонах та особливо у хвойно-соснових лісах, що ростуть навколо таких міст, як Бахчисарай, Феодосія, Севастополь та Сімферополь.
У найнебезпечніших місцях чергує лісова охорона. Транспортні шляхи спеціально перекопані, щоб автомобілі не могли проїхати, також встановлено шлагбауми та інші загородження.