Можлива рецесія в Німеччині — черговий доказ на користь відмови України від політики євроінтеграції. Така думку висловив народний депутат від Комуністичної партії Євген Царьков, повідомляє офіційний сайт КПУ.
За його словами, навіть потужна економіка Німеччини, котра підживлює агонізуючу Європу, може не впоратися із кризовою ситуацією.
«Саме той факт, що Німеччина є однією із держав, завдяки якій, по суті, тримається на плаву весь Євросоюз, може під цим вантажем впасти. Не в буквальному сенсі, звичайно. Але криза у всій Європі може потягнути за собою й цю країну, що призведе до різкого падіння рівня економіки та соціальної сфери», — вважає народний обранець.
Оскільки вже наша влада постійно заглядає в рот світовому капіталу, то, на думку парламентарія, реальні підтвердження кризи в Європі, що нарощує оберти, повинні мати для неї вагу. А саме: Україні потрібно відмовитися від ідеї вступу до Євросоюзу.
Є. Царьков переконаний, що вступ до ЄС означатиме крах усієї держави, яка перетвориться на сировинний придаток для Європи. Єдиний шлях розвитку зовнішнього геополітичного курсу України — вступ до Митного союзу і взаємодія із Шанхайською організацією співробітництва. Саме в Азії, а не в Європі вже не перший рік спостерігається стрімке економічне зростання. Для України — це нові ринки та взаємовигідні умови.