Прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство) відносно двох депутатів Дніпродзержинської міської ради.
— Перебуваючи на території комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід», — йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури, — вони, грубо порушуючи громадський порядок, виявляючи особливу зухвалість, спільно з невстановленими слідством особами, частина з яких перебувала у масках, із застосуванням електрошокерів, травматичної зброї та наручників, перешкоджали роботі та заподіяли тілесні ушкодження працівникам підприємства, внаслідок чого було порушено його діяльність.
Усе начебто зрозуміло, але насторожує один факт: прокуратура порушила кримінальну справу за подіями 2009—2010 років саме напередодні парламентських виборів. Один із затриманих зареєстрований кандидатом у народні депутати.
Мало того, начальник відділу УБОЗу Артем Галючик на прес-конференції в агенції «Мост-Днепр» повідомив, що один із затриманих підозрюється також у вбивстві, яке мало місце 1995 року. Нині всі ці матеріали вивчають. Депутатам тільки за хуліганство «світить» від 3 до 7 років.
Як відомо, прокуратурою Дніпропетровської області раніше було порушено кримінальну справу відносно місцевого бізнесмена. Йому пригадали давню дорожньо-транспортну пригоду, за що підозрюваного взяли під варту і посадили на добу до ізолятора тимчасового утримання. Після цього він відмовився виставляти свою кандидатуру на вибори.