Питання спільної безпеки країн Балто-Чорноморського регіону від агресії Росії обговорювали вчора представники Конгресу Українських Націоналістів (КУН), політики з Литви та Білорусі, а також науковці, громадські діячі під час міжнародної конференції, присвяченої Дню Гідності та Свободи та 71-й річниці утворення Антибільшовицького блоку народів.

Голова КУН Степан Брацюнь (на знімку в центрі) наголосив, що нарощування російської агресії змушує всі країни Балто-Чорноморського ареалу думати про створення механізмів спільного захисту власних національних інтересів. «З утворенням Балто-Чорноморського альянсу на світовій арені з’явився б новий суб’єкт із вигідним географічним положенням, значними транзитними шляхами, сільськогосподарськими площами, модерним виробництвом та технологіями, з виходом до морів, що зробило б його практично незалежним і самодостатнім. Цей альянс був би вигідний не тільки його членам, а й Європі та США, оскільки створював би пояс безпеки від Росії з її агресивними намірами», — зазначив він.

На думку політика, 

найбільше утворення такого альянсу боїться Росія, тож вона впродовж останніх 20 років робила все, щоб не допустити реалізації Балто-Чорноморського проекту.

«Поряд із союзом самодостатніх національних держав імперія як антифронт існувати не зможе. Тому країнам Балто-Чорноморського регіону заради власної безпеки, спокою і процвітання у світі потрібно нарешті втілити в життя проект альянсу», — переконаний С. Брацюнь.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.