Стан навколишнього середовища в Донецькій області залишається одним із найгірших у країні, наголосив під час перебування в області народний депутат України, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко. 

«За минулий рік у регіоні утворилося 62 мільйони тонн відходів першого — четвертого класів небезпеки, в тому числі — від економічної діяльності, а також промисловості», — сказав комуніст. П. Симоненко додав, що основними забруднювачами є вугільна, металургійна галузі, підприємства із видобутку неенергетичних корисних копалин, електроенергетика та хімія. До того ж регіон є переважно степовим і мало забезпечений лісонасадженнями — це загострює проблему.
«Ситуацію ускладнює й те, що багато природних ресурсів — водойми, ліси, — сьогодні перебувають у приватних руках, і просте населення не може підійти на берег річки чи озера, оскільки там уже збудовані садиби», — підкреслив парламентарій. Він запропонував прийняти закон, згідно із яким смуга на відстані до 300 метрів до води не підлягатиме приватизації. Необхідно запровадити жорсткий контроль із боку держави над природними ресурсами, які не повинні потрапляти до приватних рук, прийняти державну програму із насадження лісів, заборонити вирубання лісонасаджень, вважає депутат.