На Прикарпатті визначились з учасниками ІІІ фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» («МРГ»).

Відбір районів відбувався в режимі скайп-конференції за участі представників обласної влади, з одного боку, та проекту — з другого. Зокрема, заявки від області моніторили старший програмний менеджер ПРООН в Україні Оксана Реміга, міжнародний менеджер проекту «МРГ» Джейсінгх Сах, спеціаліст із розвитку громад Олена Рудич та координатор обласного ресурсного центру громад Леся Попелюх.

Під час конференції було обговорено на-

працювання 14 районних громад та Болехівської міської ради. За результатами дискусії представників проекту та області до участі у ІІІ фазі відібрано вісім районів, які отримають підтримку на втілення ініціатив сталого місцевого розвитку, а саме: Косівський, Городенківський, Верховинський, Тисменицький, Коломийський, Калуський, Тлумацький і Надвірнянський. До резервного переліку ввійшли Рогатинський, Галицький і Долинський райони. Під час ухвалення рішення враховано критерії стосовно інвестиційної привабливості територій, демографічної ситуації, рівня соціально-економічного розвитку, стану інфраструктури охорони здоров’я, водопостачання, навколишнього середовища, потенціалу використання технологій альтернативної енергетики тощо. Також до уваги взято попередні результати роботи районів області в перших двох фазах проекту.

Івано-Франківська область.

ДОВІДКОВО

8 жовтня поточного року підписано тристоронню угоду про партнерство між Івано-Франківською обласною радою, ОДА та представниками програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, зокрема, щодо участі області в ІІІ фазі спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (2014—2018 рр.) з метою сприяння сталому місцевому розвитку.