Держкомітет телебачення і радіомовлення розробив нову редакцію Доктрини інформаційної безпеки України та вніс на розгляд уряду проект Указу Президента, яким пропонується затвердити цей документ.
— Сьогодні з боку Російської Федерації ведеться цілеспрямована інформаційна війна проти України, — зазначає директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак. — З метою маніпулювання суспільною свідомістю в Україні та за її межами через російські ЗМІ поширюється недостовірна, неповна та упереджена інформація.
Російські ЗМІ ставлять собі за мету деморалізувати населення України, Збройні Сили України, намагаються сформувати у громадян України та світу викривлене бачення подій, що відбуваються, зокрема, на Донбасі.
Доктрина інформаційної безпеки передбачає здійснення низки заходів, які дадуть змогу зміцнити і гарантувати інформаційну безпеку країни. Так, передбачається посилення інформаційно-просвітницької та просвітницької роботи щодо переваг для України від вступу в ЄС, а також поглиблення практичної взаємодії з НАТО, в тому числі з урахуванням перспективи повноправного членства України в Північноатлантичному альянсі, повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.
За словами Б. Червака, проект доктрини також передбачає низку заходів із запобігання монополізації національного інформаційного простору. «Планується створити загальнодержавний реєстр критичних об’єктів національної інформаційної інфраструктури з обов’язковим внесенням до нього всіх таких об’єктів незалежно від форм власності», — сказав він.