З нагоди Дня фізичної культури і спорту заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко минулої суботи взяв участь у відкритті турніру, що проводить Український тенісний центр, повідомляє прес-служба політика.
Відповідаючи на запитання стосовно ситуації, що склалася у Федерації легкої атлетики, М. Томенко зауважив, що це не перша і не остання федерація, де чиновники спільно з функціонерами заробляють бюджетні кошти на спортсменах, а спортсмени тренуються в жалюгідних умовах: починаючи від інфраструктурних і закінчуючи побутовими. М. Томенко висловив сподівання, що Державна служба молоді та спорту України здійснить перевірку і відсторонення чиновників та інших федерацій, особливо з тих видів спорту, на які на Олімпіаді в Лондоні були покладені особливі сподівання, виділялися значні кошти, але вони повністю провалили змагання.
Ще серйознішою проблемою, на переконання політика, є ситуація із дитячими спортивними школами, які тотально недофінансовуються. 
На переконання М. Томенка, в Україні повинен діяти Державний комітет фізкультури і спорту зі статусом центрального органу виконавчої влади, а не Державна служба зі статусом департаменту всередині Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.