Шановний Миколо Яновичу!
Вкотре вимушені звернутися до Вас щодо базової ціни на молоко, яке закуповується у населення. Встановлений рішенням уряду 29 серпня 2012 року мінімально допустимий рівень закупівельної ціни на рівні 2,20 грн. за літр молока ситуації, що склалася у тваринництві, не змінить. Ця ціна не покриває витрати селянина на виробництво молока у своїх підсобних господарствах, про що наголошують вони на численних зустрічах з нами.
За розрахунками спеціалістів, мінімальна закупівельна ціна на молоко повинна складати не менше 3,50 грн./літр, про яку неодноразово депутати-аграрники вже озвучували з парламентської трибуни.
Вирахувана ціна узагальнює реально зважений мінімальний рівень закупівлі молока у населення на території всієї України, і ми переконані, що вона могла б істотно переломити тенденцію до зменшення поголів’я корів в селянських господарствах і привести до поступового їх збільшення.
Враховуючи те, що 80 % молока виробляється в індивідуальних селянських господарствах, просимо ще раз повернутися до розгляду цього питання на засіданні Кабінету Міністрів України та переглянути раніше прийняте рішення із врахуванням наших пропозицій.
Просимо підтримати.