Бджолярство — не найбільша галузь сільського господарства України. Але чи не єдина, яка приносить стільки задоволення і людям, які в ній працюють, і споживачам виробленого продукту. Це заняття дозволяє й активно відпочити, й додаткову копійку заробити. А якого тільки меду не буває! Липовий, акацієвий, гречаний, луговий, із різнотрав’я... Кожен різновид — смачний, поживний, корисний, лікувальний. Недарма одне з найбільших православних свят називається Медовий Спас.
Шкода тільки, що не завжди пасічники — ковалі свого щастя. То погода стане на заваді отримання доброго взятку, то сусід-фермер обробить сільгоспугіддя такими отрутохімікатами, що всі бджоли загинуть, то ще якась напасть. Але у справжніх фанатів цієї давньої й дуже корисної для інших професії руки не опускаються ніколи.
Цього року, хоч літо спочатку було аномально спекотним, на Кіровоградщині бджоли попрацювали гарно. Навіть третій взяток вдалося викачати. Щоправда, ціни на мед значно знизилися. Продають по 40 гривень за літр соняшникового і 50 — за літр гречаного. Державі цей цінний продукт не дуже потрібен. Оптові ж закупівельники дають удвічі менше. Але прибуток — діло одне, а робота біля бджіл — інше. Дружно попрацювала цього року на бджолиному господарстві й родина пасічника Олександра Бабоша. І тепер тисячі кіровоградців можуть насолоджуватися та лікуватися медом, отриманим стараннями цієї працьовитої сім’ї (на знімку).
Фото  автора.