Учора у Києві працівники залізниці та представники громадських організацій пікетували Міністерство інфраструктури. Вони вимагали не допустити «прихватизації» Укрзалізниці та скорочення робочих місць. Організаторами акції виступили Всеукраїнський страйковий комітет, Спілка об’єднань громадян «Трудовий рух «Солідарність», Всеукраїнська спілка робітників, Вільна профспілка Південної Залізниці, Конфедерація профспілок Луганської області.

Серед іншого пікетувальники вимагали повернути у розклад низку доступних нічних потягів, які користувались великим попитом у пасажирів. Для найбільших прихильників «Хюндаїв» організатори акції заздалегідь підготували подарунок — іграшковий потяг.

За словами учасників пікетування (на знімку), вони намагалися привернути увагу громадськості і влади до реструктуризації, яку називають прихованою приватизацією Укрзалізниці, та небаченого досі рівня корупції, що розквітла в галузі «за сприяння некомпетентного керівництва». Ініціаторів акції підтримали залізничники Києва, Харкова, Одеси, Львова, Донецька, Кременчука та Сімферополя. Напередодні дехто з організаторів пікетування — зокрема, харків’яни — заявили про тиск та погрози з боку керівництва Південної залізниці.

Вл. інф.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua