В Україні вироблено перші 10 тисяч тонн цукру з буряку нового врожаю. Переробку почали чотири підприємства у Вінницькій і по одному в Хмельницькій, Львівській, Полтавській, Харківській та Черкаській областях. Загалом солодкий пісок варитимуть близько 70 заводів, повідомили в асоціації «Укрцукор».
За прогнозами Мінагропроду, в господарствах поточного сезону зберуть 15,7—16,2 мільйона тонн буряку (в заліковій вазі), з якого вироблять майже 1,8 мільйона тонн цукру.
З урахуванням перехідних запасів (а до 1 вересня, коли почався новий маркетинговий сезон, на складах нагромадилося 650—670 тисяч тонн солодкого піску) це дасть змогу повністю забезпечити потребу внутрішнього ринку.