В уряду та Національного банку достатньо важелів для регулювання валютного ринку — про це учора на Донеччині заявив прем’єр Микола Азаров. «Передусім ми зобов’язані контролювати, щоб банки не спекулювали, не створювали істерію і не нагнітали ажіотаж. Валютні спекуляції — не в інтересах простих людей, а в інтересах банків», — сказав він. Глава уряду навів цифри: якщо в 2003 році валютні резерви держави становили 4,5 мільярда доларів, у 2004-му — близько 8 мільярдів, то нині — майже 30 мільярдів. «Що нам заважає тримати курс? Не хвилюйтесь, усе перебуває під контролем і можна спати спокійно. Арбузову (голові НБУ. — Авт.) я сказав, що валюти в банках повинно бути стільки, щоб її вистачило для всіх», — запевнив прем’єр. Водночас він не заперечує, що ризики для нашої економіки існують. 
Також учора глава уряду перерізав стрічку під час відкриття після реконструкції у віддаленому районі Донецька — Петровському — парку відпочинку і плавального басейну. Він оглянув спортивну споруду, яка може прийняти 800 відвідувачів на день, та прилеглі майданчики для занять тенісом, скейтбордінгом, бігом, футболом. В оновленому парку проводитимуть дозвілля юні мешканці району. Зустрічаючись із мешканцями міста, прем’єр пригадав, що свого часу обирався народним депутатом України саме від цього округу. Тому проблеми околиці шахтарської столиці знає добре.
Під час робочої поїздки до Донеччини Микола Азаров узяв участь в урочистостях з нагоди річниці визволення Донбасу, які відбулися на Савур-Могилі — легендарній висоті, за яку восени 1943 року точилися запеклі бої.